De Superette


Na De Vitrine is De Superette het tweede Gentse initiatief van Kobe Desramaults. De oude Superette Edwin is prachtig omgebouwd tot een sfeervol restaurant met volledig open keuken.


De kaart is beperkt maar doet spontaan watertanden. Als snack bij het aperitief kiest de kapitein voor kaasstengels met een lekker bittere bierdip. Snel daarna volgt het eerste van de drie hoofdgerechten: mosselen met lavas en cider. Net zoals de hele avond het geval zal zijn wordt het gerecht in het midden van de tafel gezet, voor alle tafelgenoten: sharing is caring. Het brood bij de maaltijd is overigens niet minder dan fantastisch, wat niet hoeft te verbazen aangezien de Superette overdag ook een bakkerij is, met échte houtoven.


Uit die houtoven komt ook het tweede hoofdgerecht: een fabuleuze pizza met worst en broccoli. De kokkin komt die zelf aan tafel brengen en heeft de briljante suggestie om het mosselvocht van het vorige gerecht te laten staan en de pizzakorst daarin te doppen. Hoe heerlijk alles tot hiertoe ook geweest moge wezen, het derde gerecht is nóg beter: hoevekipfilet met spitskool en zure room. Het vleugje genialiteit komt in dit geval van de stukjes crunchy gebakken kippenvel, die bijna naar in de oven gebakken parmezanschilfers smaken.


De kapitein likt elk bord grondig proper, zit met een meer dan gevulde maag maar kan toch niet weerstaan aan de drie woorden ‘chocolade, melk, hazelnoot’ op de dessertkaart. En ja, ook dit gerecht bezorgt de inmiddels euforische Captain Critic een orgastische culinaire sensatie. Ongetwijfeld jaagt de Jack-Nicholson-in-The-Shining-achtige glimlach op zijn gezicht de andere gasten een vreselijke angst aan, maar de kapitein verkeert inmiddels in volle extase. Hij twijfelt er nog even aan om ter plekke bij wijze van eerbetoon - woorden schieten immers tekort - een korte experimentele dans te brengen, maar ziet hier uiteindelijk toch van af. Deze keer dan toch.


Het zou kunnen dat de sceptische lezer door de vele superlatieven in deze recensie een vermoeden van omkoping krijgt. Laat echter duidelijk zijn dat elk woord hierboven in alle eerlijkheid neergepend is. Wat niet wil zeggen dat de kapitein niet open staat voor een rondje omkoping door dhr. Desramaults. Een gratis etentje bij In De Wulf in ruil voor een positieve De Vitrine-recensie: een eerlijke ruil, niet?


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor