Villa Johanna


Villa Johanna is gesitueerd langs de Antwerpsesteenweg in een mooie villa (de oplettende lezer merkt waar de uitbaters de inspiratie voor de naam van hun restaurant vandaan haalden: extra punten voor originaliteit). Captain Critic kiest voor de menuformule en krijgt na het plaatsnemen aan tafel papier en potlood (mét gommetje) in de handen gestoken: bij elke gang kan een keuze gemaakt worden tussen een drie- à viertal gerechten.


Na een eenvoudig trio van hapjes volgt een koude tomatensoep met watermeloen. De smaak doet denken aan gazpacho: niet slecht. Als voorgerecht heeft de kapitein gekozen voor zeebaars. Groot - en onaangenaam - is echter de verbazing wanneer de vis op tafel komt. Een onnozel klein bordje met daarop een stuk vis met mosterdkorst en enkele takjes zeekraal. Verder is het bordje niet gedresseerd. Erger dan de presentatie (of het gebrek daaraan) is echter dat de vis uit de diepvriezer komt. De kapitein is geen fundamentalist en zal thuis al ’s een stuk diepgevroren vis nuttigen, maar bij een restaurantbezoek hoort verse vis. Geen droog stuk karton met vissmaak. Een kleine overdrijving maar de ontgoocheling is dan ook behoorlijk groot. Gelukkig is het hoofdgerecht van een ander niveau: perfect rosé gebakken kalfsribeye met vleesjus, frietjes en geroosterde groenten. Het vlees is boterzacht. Een trio van desserts rondt de maaltijd af: tiramisu van peer, vanille-ijs met advocaat en panna cotta van babelutte met chocolademousse. Overdaad schaadt in dit geval niet.


De zeebaars bleek ondermaats maar het dient wel gezegd dat de bediening de hele avond feilloos en uiterst vriendelijk verliep. Bovendien betekent de formule ‘wijnen inbegrepen’ bij Villa Johanna dat de wijnconsumptie niet in glazen, maar in liters afgemeten kan worden. De kapitein keert hier toch nog terug, want een beschonken Captain Critic is een vergevingsgezinde Captain Critic. Vertel dat echter niet verder, een superheld mag zijn zwaktes niet onthullen.Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor