Allegro Moderato


Van restaurant Allegro Moderato kan je wel stellen dat het een zekere klasse uitstraalt. Het is gelegen in het prachtige Gildenhuis van de Onvrije Schippers aan de Korenlei, van waaruit je zicht hebt op de (opgelet: gigantisch cliché in aantocht) mooiste plek van Gent: de Graslei. Het decor zit dus goed, maar kan hetzelfde gezegd worden van wat er op het bord verschijnt?


De kapitein kiest bij deze gelegenheid voor het degustatiemenu met aangepaste wijnen. Na een gin tonic en een amuse-bouche stelt de eerste gang toch ietwat teleur. De kingcrab met curry, daikon en couscous is mooi gepresenteerd maar de smaak valt jammer genoeg te omschrijven als eerder gewoontjes. Dat de kapitein niet de allergrootste krabliefhebber is kan hier misschien gelden als verzachtende omstandigheid. Krabben lopen zijwaarts en dat heeft Captain Critic eigenlijk nooit vertrouwd. De tweede gang is wel een voltreffer: een heerlijke, fel groene waterkerssoep met stukjes gerookte Oosterscheldepaling die door de ober uit een vintage theepot in het bord gegoten wordt. Uiteraard vergezeld van de hilarische opmerking “Groene thee voor iedereen?”. De schavuit. Geert Hoste kan er nog wat van leren. Zonder overdrijving mag deze soep omschreven worden als de beste die Captain Critic in tijden gegeten heeft. De kapitein eet dan wel zelden soep, maar laat dat de pret niet bederven.


Het hoofdgerecht is verdienstelijk, maar vertoont enkele gebreken. Op het vel van de tarbot bevinden zich storende harde stukjes die eigenlijk niet eetbaar zijn. Schubben zijn het precies niet, maar wat het dan wel is? De begeleidende crème van venkel is lekker maar de op de kaart vermelde chorizo valt nergens te bespeuren. Het dessert is opnieuw (samen met de soep) een topper: verschillende smaken en texturen van butternut, sinaasappel, witte chocolade en râs al hânout: origineel en vooral zeer smakelijk.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor