Keizershof


De Vrijdagmarkt staat niet meteen bekend als de culinair meest vernieuwende plek van de metropolis Gent. Uiteraard geen enkel probleem: de Vrijdagmarkt kan niet én het coolste standbeeld (Jacob Van Artevelde), én de beste bankier (Fintro agentschap Van Heghe), én de grootste gay bar (Ons Huis) huisvesten en daarnaast ook nog eens de hipste restaurants van deze prachtstad. Bovendien, op een marktplein moet je zijn voor een goede brasserie, en op dat vlak is het Keizershof toch wel een begrip in Gent.


Tijd dus om die status aan een geduchte controle te onderwerpen. De kaart is vrij beperkt maar laat ons wel wezen: dat is eerder een voordeel dan een nadeel. Brasseries met ellenlange menukaarten heeft Captain Critic altijd al verdacht gevonden, minstens even verdacht als die 47-jarige man in bruine regenjas die elke donderdag - inclusief disproportioneel grote voorraad Chupa Chups - op het buurtspeelpleintje dicht bij de woning van de kapitein rondhangt. Hoe beperkter de menukaart, hoe verser de ingrediënten, daar gaat Captain Critic toch van uit.


Weinig poespas deze keer: aperitief en/of voorgerecht worden overgeslagen. Een (lees: meer dan één) Keizer Karel Blond van ’t vat vergezeld van stoverij met frieten zal volstaan. Het bier voldoet aan de verwachtingen en de stoverij evenzeer. Het vlees is zacht, de saus mooi gebonden, de portie groot en de frieten smaken alsof ze recht van Frituur Dampoort komen. Voor wie deze laatste referentie niet begrijpt: Captain Critic schudt hier wel degelijk een compliment uit zijn mouw. Twee opmerkingen wel. Één: de mayonaise is te lopend en twee: naast de tafel van de kapitein bevindt zich ter hoogte van de vloer een donker, hondachtig wezen dat blijkbaar toebehoort aan het koppel aan het tafeltje ernaast. Een hond kan het echter moeilijk zijn, gezien de runderachtige grootte van het schepsel. Afgezien van de homo sapiens hebben levende wezens volgens de kapitein niets te zoeken in een restaurant, of het zou een niets vermoedende kreeft moeten zijn die nog niet in een pot kokend water gegooid is.


Het lekkere eten, de goeie bediening en de eerlijke prijs maken de aanwezigheid van de viervoeter ter grootte van een kleine gezinswagen echter meer dan goed. De reputatie van brasserie Keizershof houdt stand.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor