De Kok En Zijn Vrouw


Op 13 februari, Internationale Minnaressendag, begeeft Captain Critic zich naar de suburbs van Gent. Meer bepaald naar het alom bekende oord Zevergem, deelgemeente van het al even wereldvermaarde De Pinte. Wat heeft Captain Critic, en bij uitbreiding wie dan ook, daar in godsnaam te zoeken, hoor ik u denken. Wel, de kapitein is in Zevergem om te dineren bij restaurant De Kok En Zijn Vrouw.


De Kok En Zijn Vrouw is gesitueerd in een pittoreske villa aan een net iets minder pittoreske steenweg. Het maandmenu weet wel te bekoren en de aangepaste wijnen (€ 10 per persoon) al helemaal. Zeker in de wetenschap dat Captain Critic tegen het eind van de avond voor die € 10 twee glazen witte en twee glazen rode wijn achter de kiezen heeft. Als hapje wordt er een wortelsoepje, eendenlever met gerookte eendenborst en een stukje skrei met knolselderpuree geserveerd. Best lekker om de avond mee te beginnen.


Behoorlijk snel (misschien net iets té snel) volgt het voorgerecht: drie lekkere lottemedaillons met een risotto van prei en groene asperges, vergezeld van een venkelsausje. In het sausje valt de venkel niet echt te ontwaren maar voor de rest kunnen we spreken van een geslaagd voorgerecht. Na een citroensorbet met Balegemse jenever (door de serveerster verkeerdelijk aangekondigd als ‘Bengaalse’ jenever - de kapitein wist niet dat ze daar naast tijgers en sweatshops ook jenever hadden) volgt een alweer geslaagd hoofdgerecht: kalfstournedos met schorseneren, madeirasaus en een gevulde aardappel. De gevulde aardappel is misschien wat ordinair, maar het is dan ook Internationale Minnaressendag, een vleugje ordinair misstaat dan niet. Het dessert is weinig speciaal: gepocheerde peer met vanilleroomijs, chocoladesaus en een perengebakje.


De Kok En Zijn Vrouw is een klassiek en lekker restaurant. Captain Critic zal hier ooit wel nog eens terugkeren. Als dat opnieuw op Internationale Minnaressendag is, zal hij er wel aan denken zijn minnares mee te nemen, om niet uit de toon te vallen tussen alle aanwezige scheefpoepers.
 Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor