Champagnebar Chez De Beir


Champagnebar Chez De Beir mag dan misschien eerder een drink- dan eetgelegenheid zijn, je kan er eigenlijk ook terecht om de honger te stillen. En overal waar dat laatste het geval is, mag men hopen op (dan wel vrezen voor) een recensie van de hand van Captain Critic.


De uitgebreide champagnekaart is in dit etablissement uiteraard geen bijzaak, anders had de uitbater beter een andere naam gekozen voor zijn zaak. De tapaskaart bestaat dan weer uit een tiental eerder eenvoudige gerechten. De kapitein kiest om te beginnen voor de Tête de Moine-kaas met aperitiefworst. De dun gesneden kaas is heerlijk, maar dat is eerder de verdienste van de Zwitserse boer die op ambachtelijk Zwitserse wijze de melk van zijn Zwitserse koe heeft omgetoverd tot deze topkaas. Tête de Moine is overigens een Zwitserse kaas - u merkt het: Captain Critic staat voor heldere communicatie. De aperitiefworst is weinig meer dan de worst die je terugvindt in de supermarkt om de hoek.


Daarna volgen bruschetta’s met tomaat, serranoham en witte truffelolie. Best lekker, maar de serranoham is mee de oven in gepleurd en heeft een rubberachtige textuur gekregen. Wat volgt wordt op de kaart aangekondigd als verse lauwe geitenkaas op een krokante ciabatta met honing en provençaalse kruiden. Correcte omschrijving, ware het niet dat de ciabatta niet echt krokant genoemd kan worden. Smakelijk is de combinatie van geitenkaas met honing wel, wat ongetwijfeld even schokkend nieuws is als de melding dat Showbizz Bart ‘een beetje homofiel’ is. Het laatste gerecht is opnieuw een bruschetta, deze keer met gerookte zalm en lookboter. De opgewarmde gerookte zalm in combinatie met de overdadige hoeveelheid look zorgen voor een weinig geslaagd gerechtje.


Een te strenge pen is bij een zaak zonder al te hoogstaande culinaire pretenties zoals Chez De Beir niet nodig, maar wie van Captain Critic meer dan twee sterren wil krijgen, zal toch iets sterker - of op zijn minst origineler - uit de hoek moeten komen.
 


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor