Le Pain Perdu


Toegegeven, Le Pain Perdu kan je bezwaarlijk een echt restaurant noemen; je kan er eigenlijk enkel terecht voor ontbijt, brunch en lunch. Waar trek je dan de grens tussen een ordinaire broodjeszaak enerzijds en een etablissement dat het waardig is gerecenseerd te worden door Gents favoriete superheld Captain Critic, hoor ik u luidop denken (iets stiller kan ook, dank u). Wel, Le Pain Perdu heeft een behoorlijk diverse kaart, met slaatjes, verschillende soorten fancy croques en gepimpte boterhammen. Dus ja, daar trekken we de grens dan maar zeker: bij een gepimpte boterham. Op welke wijze die boterham in kwestie dan een pimping ondergaat, dat is vrij in te vullen.


De kapitein neemt plaats in de veranda aan de achterzijde van de zaak, van waaruit hij een mooi zicht heeft op de charmante Gentse binnentuin, en kiest de boterham met huisgemaakte rundstartaar. Kappertjes, ajuin, mosterd, tabasco en Worcestershiresaus zorgen voor een volgens de regels van de kunst gemaakte bereiding. De hoeveelheid rundstartaar die op de vier getoaste halve boterhammen gesmeerd is, mocht echter gerust wat groter geweest zijn, de kapitein is immers een echte carnivoor. Smakelijk is het wel. Het begeleidende slaatje kan omschreven worden als lekker zonder meer (een omschrijving die Captain Critic wel vaker schijnt te hanteren wanneer het slaatjes betreft, daar kunnen ongetwijfeld conclusies uit getrokken worden). Het ontbijt wordt op zondag geserveerd tot 14u, wat betekent dat de kapitein kan opteren voor een croissant als dessert. Which is nice. Het exemplaar dat hem voorgeschoteld wordt is uiterst mals en bestaat schijnbaar voor 95 procent uit pure boter. De perfecte croissant, quoi.


Le Pain Perdu is een goed adres voor een snelle, simpele lunch. De kapitein komt hier wel nog eens terug om ook het ontbijt aan een geduchte test te onderwerpen.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor