Thaithanee


Thaithanee is het eerste Gentse Thais restaurant dat door Captain Critic gerecenseerd wordt. Op zich al een ongelooflijke eer, maar zullen de uitbaters tevreden zijn dat de kapitein is langs geweest?


Het kitscherige interieur - een staatsieportret met de Thaise koning Bhumibol en zijn echtgenote mag uiteraard niet ontbreken - is bijna een verplichting in een Thais restaurant, dus daar tilt de kapitein alvast niet te zwaar aan. Als aperitief neemt Captain Critic een Thaise whisky met tonic, het is eens iets anders dan een gin tonic. Niet slecht, maar zijn tonics zal de kapitein in de toekomst toch maar verder met gin combineren en zijn whisky zal hij puur en Schots houden. Het voorgerecht is kha nom jeep: gestoomde deegpakketjes gevuld met een mengsel van varkensvlees. Best wel lekker, maar nu ook weer niets wat je aan koning Bhumibol en zijn echtgenote zou serveren. Het hoofdgerecht - ped pad namman hoi: gegrilde eendenborstfilet met groenten in oestersaus - is wat in hetzelfde bedje ziek. Zeker niet slecht, maar de frisse, uitgesproken smaken die karakteristiek zijn voor de Thaise keuken vallen niet echt te ontwaren. De eend, de saus en de gestoomde rijst zijn lekker, maar wat flets van smaak. 


Het eten bij Thaithanee is dus gewoon OK, maar de bediening is dat jammer genoeg niet. Captain Critic wordt de hele avond bediend door een op zich zeer vriendelijke jonge ober (zo goed als zeker een jobstudent) wiens enige reden aangenomen geweest te zijn is dat hij geen Thai is, en dus het enige personeelslid bij Thaithanee dat Nederlands spreekt. Naast vriendelijk is de ober in kwestie echter ook onvoorstelbaar stuntelig, zo komt er ei zo na een portie saus in de schoot van de kapitein terecht en stoot de ober een vol glas drank om. Een nieuw glas komt hij echter niet brengen. Een grote carrière in de horeca zal niet weggelegd zijn voor deze jongeman.


Speciaal terugkomen zal Captain Critic niet doen, maar als je hem op een willekeurige avond bij Thaithanee zou binnengooien zal hij ook niet gillend weglopen, dat ook weer niet. Zouden de uitbaters hiermee tevreden zijn? Bhumibol mag het weten.Reacties


  1. Fantastisch restaurant, beste Thais ooit gegeten. De bediening was heel aangenaam. Een zekere aanrader voor ieder die van een lekkere maaltijd houdt!,

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor