La Malcontenta


Tapasbars zijn in Gent al lang niet zeldzaam meer en - we moeten niet altijd kritisch zijn - daar is Captain Critic best gelukkig mee. De kapitein is een fan van tapas en La Malcontenta specialiseert zich in de Canarische variant daarvan. In veel tapaszaken zie je ook volwaardige hoofdgerechten als paella of zarzuela op de kaart staan, maar bij La Malcontenta wordt het concept tapas uiterst consequent doorgetrokken: hier vind je enkel een uitgebreide waaier aan verschillende kleine gerechten om - zoals het hoort - te delen met je tafelgenoten.


De kapitein gaat van start met een moscatel en enkele koude tapas: almendras saladas (gezouten amandelen), serranoham en manchegokaas. De porties zijn groot, de producten van goeie kwaliteit en het mandje zelfgebakken brood met venkelzaad is heerlijk. Gezien het piepkleine formaat van het tafeltje waaraan de kapitein gezeten is (eigenlijk weinig meer dan een vensterbank, waarop een gemiddeld Vlaams grootmoedertje met plezier enkele sanseveria's zou neerplanten), is hij zo vooruitziend om voor de volgende ronde slechts twee verschillende tapas te laten aanrukken, bijbestellen is namelijk steeds mogelijk.


De tapas in kwestie zijn pescado frito (gefrituurde vis met dille-aïoli) en empanadas met linzen, paddenstoelen en feta. De gepaneerde vis is lekker en 100 procent vers en ook de empanadas smaken naar meer. De laatste twee tapas die de kapitein laat aanrukken zijn ropa vieja (een Canarisch rundstoofpotje met chorizo en kikkererwten) en papas arrugadas met mojo rojo (krielaardappelen in de schil met een typisch Canarische pikante saus op basis van paprika, knoflook en olie). Opnieuw twee geslaagde gerechtjes. Een dessert kan er niet meer bij, voor een mojito echter is er altijd nog ruimte. Ook deze blijft in thema en is gemaakt met Canarische rum. Daarnaast is er ook nagenoeg een volledige muntplant in het glas gepropt, wat qua presentatie misschien niet ideaal is, qua smaak is het dat dan weer wel.


De focus op de Canarische keuken betekent dat je in deze kleine, sfeervolle zaak enkele dingen eet die je in andere tapasbars niet snel zal tegenkomen, dan denkt Captain Critic met name aan de invloed van de Noord-Afrikaanse keuken: kikkererwten, linzen, lamsvlees … In vergelijking met de concurrentie is La Malcontenta bovendien niet duur. Het lijkt alsof hier ook gewoon Spaanse prijzen gelden, ook al zit je in Gent. Which is nice.
 Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor