't Klaverblad


Het Patershol is misschien wel hét kloppend hart van de Gentse restaurantwereld. In en rond de vele smalle straatjes zijn keukens uit de hele wereld vertegenwoordigd: Italië, Spanje, Turkije, Japan, India, Mexico … Het is ongetwijfeld slechts een kwestie van tijd alvorens ook het Kalifaat van de Islamitische Staat met een gezellig eettentje in de Corduwaniersstraat op de proppen komt (een grapje over Gentse kop zou ongepast zijn, daar onthoudt Captain Critic zich dus van). Uiteraard is ook de Belgische keuken goed vertegenwoordigd in het Patershol, en tot deze categorie behoort restaurant ’t Klaverblad.


Binnen is het restaurant klein en best gezellig. Over de bediening kunnen we kort zijn: die is joviaal, attent en de hele avond lang onberispelijk. Maar het eten is natuurlijk het belangrijkste. De kapitein kiest voor het uiterst billijk geprijsde ‘menu ’t Klaverblad’, waarbij je bij elk van de drie gangen kan kiezen uit drie verschillende gerechten. Als voorgerecht kiest de kapitein gamba’s met een looksausje. De drie grote gamba’s zijn lekker gebakken en het looksausje is zacht. Misschien zelfs iets té zacht; de kapitein vindt het geen probleem als zijn adem na het eten van gamba’s met looksaus ruikt alsof hij net een hele avond heeft zitten muilen met Resül Tapmaz, Veli Yüksel én de voltallige Gentse supportersclub van Galatasaray. Maar er zullen zeker ook lieden bestaan die dat wel een probleem zouden vinden. De gustibus et coloribus, nietwaar?


Het hoofdgerecht is gevulde Mechelse koekoek met een groentenkransje, rösti-aardappelen en een portosausje. Alles is heel klassiek bereid en gepresenteerd (de moleculaire keuken is hier duidelijk niet welkom) maar ook eenvoudigweg lekker. Enkel de rösti’s krijgen een opmerking: Captain Critic kan zich misschien vergissen maar volgens hem zijn deze niet huisbereid. Het dessert is dan weer zonder enige twijfel wél huisgemaakt: een uiterst smakelijke, volgens de regels van de kunst bereide crème brûlée. Een Schotse single malt van de uitgebreide whiskykaart is een mooie afsluiter.


Aangezien ook toeristen makkelijk hun weg vinden naar het Patershol, is het in deze buurt nuttig om steeds waakzaam te blijven voor het fenomeen van de toeristenval. Restaurant ’t Klaverblad valt echter niet onder deze noemer te beschrijven: of je nu toerist of inboorling bent, je eet hier veel, lekker en de verhouding prijs-kwaliteit zit goed.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor