Little Things


Little Things wordt gerund door twee tweelingzussen bij wie je de hele dag terecht kunt voor ontbijt en lunch. Het aangename interieur is rustgevend en modern en wordt aangevuld met kunstwerkjes van een plaatselijke kunstenaar. De bediening is vriendelijk en persoonlijk, dat merk je aan de kleine dingen (pun intended).


Captain Critic begint met een vers geperste fruitsap en gaat voor zijn favoriete soort ontbijt: ontbijt om 13u ’s middags met name. Bij Little Things kan je alles op de kaart kiezen op elk moment van de dag. Iets wat de kapitein best wel apprecieert. Hij houdt van ontbijt, maar is geen vroege vogel. Nu is het dus het uitgelezen moment voor een ‘Engelse brunch’, wat bij Little Things staat voor eggs florentine (spinazie, spek en spiegelei op een sweet bun), worstjes en bonen in tomatensaus. De kapitein is tevreden wanneer na een korte wachttijd zijn bord verschijnt. Ouderwets Delfts blauw-achtig servies met daarop een bun die wat aan een burger doet denken, enkele worstjes en een kommetje witte bonen in tomatensaus. Het broodje is lekker mals vanbinnen en krokant vanbuiten, het eitje en het spek zijn correct gebakken en de spinazie is vers (geen diepvriesgedoe). Het sausje is meer mayonaise dan de klassieke hollandaise, maar Captain Critic wil daar geen dealbreaker van maken. Het feit dat mayonaise een belangrijke plaats inneemt in zijn niet onaanzienlijk lijstje van verslavingen, draagt daar ongetwijfeld toe bij. De worstjes zijn wat ze zijn: een mini witte pens en een mini zwarte pens, daar kan je weinig verkeerd mee doen. Hetzelfde geldt voor de boontjes in tomatensaus. Hoewel, kleine tip aan de tweelingzusjes: witte bonen in tomatensaus kan je eigenlijk ook volledig zelf maken. Origineler dan simpelweg de blikversie.


De portie was voldoende maar niet reusachtig, waardoor er nog ruimte is voor een dessert. De kapitein hoeft niet lang te twijfelen: american pancakes met seizoensfruit en maple syrup. Één helft van de tweeling vlucht na zijn bestelling de zaak uit, wat Captain Critic doet twijfelen of hij iets verkeerds gedaan heeft. Wanneer de tweelinghelft echter al snel terugkeert met een zak bloem, is de kapitein gerust gesteld en weet hij ineens ook dat de pancakes vers bereid worden. Wanneer ze voor zijn neus verschijnen valt dat laatste ook af te leiden. Grillige vormen en een lekkere smaak. De kapitein eet zijn pancakes met maple syrup het liefst in combinatie met rood fruit, maar dat Little Things in dit geval geopteerd heeft voor kiwi en meloen kan de kapitein hen moeilijk verwijten. De herfst is niet direct het seizoen voor rood fruit. Een geslaagd ontbijtdessert.


Op momenten dat de zaak volledig vol zou zitten, kan het misschien wel wat hectisch worden voor de twee zussen, maar dat is slechts gespeculeer, en daar mag de kapitein eigenlijk niet aan mee doen. Little Things is hoe dan ook een aanrader voor uw ochtenden en/of middagen. Captain Critic zelf keert hier zeker nog terug.
 Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor