Ocean Sushi


Wanneer Captain Critic op een vermaledijde avond nietsvermoedend bij Ocean Sushi binnenwandelt, is de achterste van twee eetzalen behoorlijk gevuld. De voorste is echter leeg, op één tafeltje na. Het is dus in deze zaal dat de kapitein plaats neemt.


Al snel brengt de serveerster de menukaart. Die blijkt gevuld te zijn met aardig wat lekkers. Daar had de kapitein als voorgerecht graag een aantal verschillende Japanse classics uit gekozen: tempura van groenten, yakitori van kip en dimsum van garnaal. Als hoofdgerecht dan weer de ‘Ocean special’ sushi combo: nigiri, dragon eyes, manhattan rolls, sashimi en in/out rolls. Na een tiental minuten komt de serveerster een mandje kroepoek brengen, maar vreemd genoeg denkt ze er niet aan om ook de bestellingen op te nemen, toch geen onbelangrijk bestanddeel in het professionele leven van een serveerster. De kapitein wil haar er graag attent op maken maar voor je ‘ondermaatse bediening’ kan zeggen, is ze alweer verdwenen. Geen gigantisch probleem, het mandje kroepoek is smakelijk en Captain Critic gaat ervan uit dat ze snel zal terugkeren, al was het maar om de bestelling voor een aperitief op te nemen. Na een goeie vijf minuten is het mandje kroepoek leeg en blijft het afwachten, inmiddels in het gezelschap van nog een tafeltje, met twee gasten die voorlopig ook nog aan hun lot worden overgelaten. Terwijl hij verder the waiting game blijft spelen, stelt de kapitein zich gerust dat het ongetwijfeld een drukke avond zal zijn, en dat de serveerster er alleen voor zal staan.


De vooruitzichten worden er echter niet veel beter op wanneer er na nog eens 15 minuten wachten dan wel aan twee tafels nieuwe gasten aanschuiven, maar er van een serveerster nog steeds geen spoor is. Captain Critic beslist om nog vijf minuten te wachten en daarna andere oorden op te zoeken. Die vijf minuten haalt hij echter niet wanneer de serveerster alsnog verschijnt maar dan - algehele verbijstering! - de bestelling opneemt van de gasten die het laatst zijn binnen gekomen, waarna ze weer spoorloos verdwijnt. En dat terwijl de kapitein hier inmiddels al meer dan een half uur zit te vegeteren. Ziet Captain Critic eruit als Alec Guinness in The Bridge on the River Kwai, dat hij zo’n onmenselijke Japanse behandeling verdient? U begrijpt dat de maat na dit voorval wel degelijk vol is. De kapitein raapt zijn boeltje bijeen, probeert nog één keer contact te zoeken met de serveerster, maar - verrassing - ze is in de verste verte niet te bespeuren. Een dikke nul voor Ocean Sushi, en een zwart vlak in plaats van een foto. Bij wijze van protest tegen de mensonterende behandeling die Captain Critic hier ondergaan heeft. Toegegeven, wat de Japanners op Pearl Harbor deden is nog een tikkeltje erger, maar dit komt toch aardig in de buurt.


Misschien is de sushi bij Ocean Sushi best wel lekker, maar dat blijft ongetwijfeld een voorrecht voor de zeer geduldigen onder ons. Als u heel lang wacht heeft u misschien ooit ’s het geluk er eentje te proeven.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor