Table Stories


Tijdens de week kan je bij Table Stories terecht voor een vast lunchmenu, maar op zondag kan je ook komen brunchen of gaan voor een ‘hemels brunchbuffet’ vanaf 12u, wat Captain Critic deze keer doet. Table Stories zorgt bovendien ook voor de catering van feesten, alsook voor de tafel- en andere decoratie. Een zaak die er prat op gaat voor de decoratie van je feest te zorgen, moet er natuurlijk voor zorgen dat de eigen inrichting en decoratie impeccable is. En ja, dat is ook zo. Het is inmiddels zulk gemeengoed geworden in nieuwe Gentse zaken dat de kapitein het haast kan copy-pasten, maar ook hier weer veel witte tinten en hout, gecombineerd met pastelkleuren.


Aan een klein maar fijn tafeltje neemt de kapitein plaats, op een stoel met daarop een hemels zacht kussentje. De kont van Captain Critic geeft Table Stories alvast 5 sterren. Om te beginnen kiest de kapitein een cocktail met Lillet (een drankje op basis van wijn en fruitlikeur), gember en prosecco. Lekker fris om mee van start te gaan. Na een kwartiertje laat de bediening weten dat de eerste gerechten geserveerd worden. En die gerechten zien er stuk voor stuk smaakvol en origineel uit, geen buffet zoals je dat op sommige andere plekken voor je neus krijgt.


Zijn eerste bord vult de kapitein met een spitskoolsalade met dunne plakjes koolrabi, noten en een hartige notenpasta, daarnaast een verse tapenade van rode biet, heerlijke gedroogde ham, een stukje artisanaal brood en vooral: succulente burrata met fregola (pasta in de vorm van kleine bolletjes) en verschillende bereidingen van tomaat. Burrata is een Italiaanse verse kaas gemaakt van mozzarella en room, die de laatste tijd zo hip aan het worden is dat ze eigenlijk gerust een baard en een man bun zou kunnen hebben en geserveerd zou kunnen worden in een beanie. Begrijpt u deze referenties niet? Prijs u dan gelukkig dat u weinig met hipsters te maken krijgt.


Al snel wordt meegedeeld dat er nieuwe gerechten geserveerd worden aan het buffet, waarna de kapitein vliegensvlug enkele oude vrouwtjes en kleine kinderen uit de weg duwt om toch maar als eerste aan dat buffet te zijn. Moest er een trap in de buurt zijn, hij had die oude vrouwtjes en kleine kinderen daar zonder schroom of mededogen van geduwd. Hoe dan ook: de kapitein kan zijn bord weer vullen met veldsla met gebakken bloemkool (lekker maar ietwat onhandig door de groot uitgevallen plukken veldsla) en een stukje rozijnenbrood. Daarnaast krijgt hij van de ober ook de oorstrelende vraag “Wilt u ook wat vol-au-vent, meneer?” te horen. En of de kapitein vol-au-vent wil. Het is één van de weinige vragen waarvoor je zelfs de nachtrust van Captain Critic mag verstoren. De vol-au-vent van Table Stories is een ietwat creatieve versie met dragon en zonder gehaktballetjes. Geslaagd, hoewel de saus misschien iets te lopend is voor een ondiep bord.Terwijl de kapitein aan het genieten is van zijn tweede portie word er nog een extra gerecht op tafel gezet: een lasagne met aardappel en rode biet. Opnieuw smakelijk en de rode biet geeft een interessante aardse smaak aan het geheel. De overdaad houdt aan en er wordt weer een extra bereiding gebracht, die - wegens plaatsgebrek op tafel - dan maar op de schoorsteenmantel gezet wordt: zoete aardappel met opnieuw burrata en kleine stukjes nootjes. Interessante smaakcombinaties maar naar de zin van de kapitein mocht de zoete aardappel iets langer gegaard zijn. Het is een trend om groenten beetgaar te serveren, maar een zoete aardappel is daar niet altijd even geschikt voor.


Tot slot worden nog een klein glaasje zelfgemaakte pudding met vanille en speculoos, en verse aardbeien met kokos-limoenroom opgediend. Die kokos-limoenroom gaat de kapitein ook thuis eens maken: eenvoudig en toch heerlijk. Attente bediening, een aangenaam interieur en originele gerechten met verrassende combinaties van smaken en ingrediënten, en dat voor de eerlijke prijs van € 22,50? Dat legitimeert drie en een halve ster van Captain Critic, bovenop de vijf sterren van de kont van de kapitein.
 Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor