Lieutenant Luxury Food


Maak kennis met Lieutenant Luxury Food, Captain Critic’s eigenste Robin (die van Batman, weet u wel). Een trouw handlanger/trawant/volgeling, die niettegenstaande zijn hiërarchisch ondergeschikte positie tot de kapitein (the captain outranks the lieutenant) een breder geografisch spectrum heeft uitgekozen om zijn bovenmenselijke krachten op uit te oefenen, daar waar de kapitein enkel in het Gentse opereert. Om zich verder te onderscheiden van Captain Critic, en de furieuze territoriumdrift van de kapitein op voorhand te ontzien (verstandige keuze), legt de luitenant zich bovendien enkel toe op die etablissementen die zich aan de absolute top van het culinaire spectrum bevinden. Ter illustratie: voor zijn eerste dubbele missie ging Lieutenant Luxury Food op bezoek bij Hof Van Cleve en Hertog Jan. Als mission statement kan dat tellen.

Captain Critic wil graag nog aanstippen dat hij de meningen en woorden van Lieutenant Luxury Food dan wel steunt en onderschrijft, de volledige redactionele verantwoordelijkheid van de recensies van de luitenant ligt wel bij die laatste. De kapitein wil polemieken met en aanklachten van driesterrenchefs liever vermijden: van Peter Goossens bv. is inmiddels geweten dat hij de binnenkant van een rechtszaal even goed kent als de binnenkant van zijn keuken. Wie wil procederen, gelieve zich dus rechtstreeks te wenden tot Lieutenant Luxury Food (gesteld dat iemand de identiteit van de luitenant weet te ontdekken uiteraard).
Reacties

 1. Lieutenant Luxury schrijft al even leuk als zijn overste. Een promotie overwegen waard?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Lieutenant Luxury Food22 maart 2017 om 11:19

   De bemoedigende woorden worden geapprecieerd, iklustwelwat, maar op dit schip is geen ruimte voor muiterij. Bovendien blijkt het voor de luitenant moeilijker dan voor de kapitein om met de nodige open geest eettenten als pakweg Paul's Boutique, Würst, of Belga Queen te bezoeken. Tip of the hat to the captain!

   Verwijderen
 2. Een goede luitenant is een trouwe luitenant. De kapitein knikt minzaam goedkeurend vanachter het stuurwiel.

  BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Konak

Keyaki

Pastoor

Cassis