Balls & Glory


De gehaktbal. Exponent van pure Vlaamse nostalgie en schoonheid. Wim Ballieu's restaurant in het centrum van Gent heeft een award winning concept en is een oprechte ode aan de gehaktbal in al zijn glorie.


Balls & Glory is vooral een ideale zaak voor een snelle lunch, dus brengt Captain Critic 's middags een bezoek aan Ballieu's etablissement. Ballieu zelf staat niet in de zaak; hij laat het dagdagelijkse beheer over aan zijn personeel, dat het overigens uitstekend doet. De bediening is heel snel: de kapitein is nauwelijks goed en wel gezeten aan de lange gemeenschappelijke ijzeren tafel of daar is zijn bord al: twee verschillende sausjes en een flinke portie stoemp met daarbovenop de meest glorieuze bal gehakt die ooit het pad van de kapitein gekruist heeft. De gehaktballen van Balls & Glory zijn steeds voorzien van een liquide vulling en deze bal zit propvol béarnaisesaus. Het effect bij het aansnijden van de bal is net hetzelfde als dat bij een gepocheerd eitje: de béarnaise loopt verleidelijk uit de opengesneden gehaktbal; Sergio Herman zou hier zeker iets seksueels in zien. Captain Critic is echter geen vieze Zeeuw en denkt op dit moment enkel aan eten. Samen met de twee andere sausjes bevinden er zich nu wel drie verschillende sauzen op het bord en dat is wat van het goede teveel. Maar de gehaktbal, de stoemp en de smaak van de sauzen op zich zitten wel goed.


Na een smakelijke brownie kan er afgesloten worden. Balls & Glory is een aanrader voor een snelle lunch. De porties zijn groot en de prijs valt goed mee, zeker als je weet dat er gratis water en druiven op tafel staan. De kapitein verwacht nu niet meteen gratis druiven bij elk restaurantbezoek, maar dat gratis water, laat dat een tip zijn voor alle andere Gentse restauranthouders.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor