Vintage


Vintage is een wijnbar en -winkel waar je naar het schijnt ook heel lekker kan eten. Maar laat dat laatste maar over aan het oordeel van Captain Critic, in wie u intussen een ongebreideld vertrouwen heeft gekregen.


Terwijl de kapitein plaats neemt aan een iets te kleine tafel valt het stijlvolle interieur direct in de smaak. Aan de bar hangen ook enkele hipsters aan een gin tonic te lurken. Die hipsters zullen daar de hele avond blijven hangen. Zonder iets te eten nota bene; hip zijn kost geld en dan is er geen budget meer over voor secundaire behoeften als voedsel. De ober die de bestelling komt opnemen is er één van het type dat ongetwijfeld graag 'iets in de showbizz zou willen doen'. Als voorgerecht zet die ober wel een persoonlijke favoriet van ondergetekende op tafel: zwezerik, in dit geval vergezeld van witte asperges, geitenkaas en - de horror! - een eetbaar bloemetje. Bloemen horen eerder plaats op een vensterbank dan op een bord maar we gaan niet muggenziften: de zwezerik is heerlijk.


Het hoofdgerecht - zeewolf met aardappeltjes, selder, (opnieuw) witte asperges en béarnaisesaus - is net als het voorgerecht mooi gepresenteerd en vooral de zuivere, pure smaken van de ingrediënten vallen op. Afgesloten wordt er met een smakelijk bordje kaas. Vintage is een zelfverklaard wijnrestaurant en het is zeker opportuun om het menu met aangepaste wijnen te nemen. De gekozen wijnen zijn op zijn minst heel origineel te noemen en passen perfect bij elk afzonderlijk gerecht.


Vintage is niet goedkoop en de bediening is aan de losse en ietwat trage kant maar je eet er heel lekker. Captain Critic laat zich hier zeker nog zien, al was het maar om te zien of die heerlijke zwezerik nog op de kaart staat.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor