Italia Grill


Het eerste Italiaanse restaurant dat vereerd wordt met een bezoek van Captain Critic kan zonder veel omwegen omschreven worden als een tegenvaller. Een slecht voorgevoel is er al bij het binnengaan, veroorzaakt door het ouderwetse interieur vol kitscherige versiering. Maar bon, van kitsch is er nog nooit iemand doodgegaan, en al zeker geen superheld. Van slecht eten daarentegen ...


Van de bruschetta's die als voorgerecht moeten dienen zal je niet doodgaan, maar daarmee is het meest positieve ook gezegd. Het brood is zompig, de rucola is niet vers, knoflook - toch een onmisbaar bestanddeel van een goeie bruschetta - valt niet te ontwaren en tot overmaat van ramp hebben de tomaten een vreemde smaak, alsof ze nog niet rijp zijn.


Als hoofdgerecht kiest de kapitein voor een specialiteit van het huis: de pizza Italia Grill met mozzarella, gorgonzola en pesto. Best lekker maar véél te vettig. Als je kiest voor een pizza met 2 kazen en pesto mag je je wel aan wat vettigheid verwachten, zeker in de wetenschap dat de gemiddelde Italiaan elke dag een halve liter olijfolie door zijn haar wrijft, maar dit is toch van het goede teveel: de kapitein kiest niet graag motilium als dessert. Nog een bericht aan alle Italianen en pseudo-Italianen overigens: koop grotere borden. Het is niet makkelijk om aan een pizza te beginnen die groter is dan je bord.


De complementaire cliché-amaretto kan het tij niet meer doen keren: Captain Critic zien ze hier niet meer terug, al geven ze hem een volledige fles amaretto. Of nee, wacht, we gaan nu ook weer geen overdreven statements maken. Een fles amaretto is een fles amaretto.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor