Casa Del Locos


Casa Del Locos is een vreemd restaurant. De naam, het interieur en een deel van de kaart (fajitas, burritos, enchilladas …) laten vermoeden dat je met een echt Mexicaans restaurant te maken hebt, de locatie (Destelbergen doet niet meteen aan als Tijuana) en een ander deel van de kaart (stoverij, warme beenhesp, mosselen …) geven dan weer een heel andere indruk.


Het interieur is een soort saloon gevuld met een allegaartje van Mexicaanse memorabilia waar Captain Critic verder niet al te veel woorden aan vuil zou willen maken. Over naar het eten dus. Als aperitief kiest de kapitein voor de enige echte Mexicaanse cocktail: een margarita, die jammer genoeg veel te zoet is. Niet moeilijk: het limoensap is immers niet vers maar komt gewoon uit een fles. Bovendien is er geen spoor van zout, wat toch een onmisbaar element is van een echte margarita. Het hapje draagt de merkwaardige naam ‘trio poppers’. Merkwaardig aangezien Captain Critic het consumeren van poppers toch eerder met andere omstandigheden associeert dan met een ontspannend restaurantbezoek. Hoe dan ook: het trio ‘poppers’ van jalapeño, mozzarella en broccoli blijkt niet door de chef bereid te zijn, maar wel door Cora van Mora. Cora doet haar werk goed, maar daarvoor gaat de kapitein niet op restaurant.


Het hoofdgerecht - taco met rundvlees - is opnieuw een ontgoocheling. Het rundvlees lijkt net bolognesesaus uit een bokaal en is geserveerd in een afzichtelijk eetbaar bakje in plaats van in de klassieke halve cirkelvorm van een taco. De guacamole is niet vers maar komt - verrassing! - uit een potje. De porties zijn groot genoeg maar je betaalt er dan ook niet weinig voor, zeker gezien het feit dat bijna niets zelf, laat staan vers, bereid is. De vriendelijke serveerster is een lichtpunt, maar enkel daarvoor krijg je van de kapitein geen sterren. Als de kapitein vriendelijkheid wil, kijkt hij wel naar het weerbericht met Frank Deboosere. Frank is ook vriendelijk.


Op de website van Casa Del Locos wordt opgeschept over de ‘+- 100 gerechten’. Laat ons eerlijk zijn: geen enkel restaurant kan 100 verschillende gerechten serveren met verse ingrediënten. En al zeker niet in Ciudad Destelbergen. Één ster.


Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor