Eetwinkel Van Cauwenberghe


Eetwinkel Van Cauwenberghe in Destelbergen is naast een winkel en traiteur ook een plek waar je terecht kan om te eten. Dat kan op verschillende dagen op verschillende manieren: ontbijt, brunch, broodjes, zoetigheden … Captain Critic opteert echter voor de lunch. Daarvoor kan je terecht aan verschillende ‘eetbars’. Zo is er één aan de visafdeling en is er een salad bar, maar de bistro, centraal gelegen in de winkel, spreekt het meeste aan. Je kan kiezen tussen een beperkte selectie van à la carte-gerechten en een wekelijks wisselend lunchmenu. Dat laatste is waar de kapitein voor kiest.


Het interieur van de Eetwinkel is strak en modern, en het is aangenaam aan de bistro te zitten van waaruit je een overzicht hebt over de hele winkel. In plaats van een glas wijn kiest de kapitein direct een fles, die hij zelf gaat uitkiezen uit het wijngamma van de winkel. De regel is dat je elke fles kan kiezen aan de winkelprijs + € 10 kurkrecht, best een eerlijke prijs. De lunch wordt live voor je neus door de chef bereid. Het hapje - een half Hollands maatje met radijs en knolselder - wordt al heel snel geserveerd. Simpel qua bereiding, maar ook gewoon heel lekker. Het voorgerecht is gerookte zalm met veldsla, opnieuw radijs en tartaarsaus. Enorm veel kookkunsten heeft de chef hier niet voor moeten etaleren maar de superieure kwaliteit van de verse producten in combinatie met de verzorgde presentatie zorgen voor een topvoorgerecht.


Met het hoofdgerecht - côte à l’os met pommes pont neuf, béarnaise en een salsa van kerstomaatjes en courgette - is het dan toch aan de chef om zijn kunnen te bewijzen. En het moet gezegd: hij slaagt met onderscheiding. De pommes pont neuf zijn perfect krokant aan de buitenkant en zacht vanbinnen, de béarnaisesaus is heerlijk en de côte à l’os is perfect saignant gebakken. Dat we hier opnieuw te maken hebben met een product van topkwaliteit merk je aan het feit dat het vlees bijna wegsmelt op de tong.


Captain Critic is zonder meer fan van het concept van Eetwinkel Van Cauwenberghe. De verschillende eetbars geven je een beetje het gevoel alsof je in het Berlijns luxewarenhuis KaDeWe aan het lunchen bent. Uiteraard maar een beetje, want in de KaDeWe zit je niet uit te kijken op de Dendermondsesteenweg. Nu ja, klein detail zeker?Reacties

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor