Fithap


De uitbaters van Fithap beweren op hun menukaart dat ze “gezond lekker willen maken”. Een bewonderenswaardig initiatief, maar goede bedoelingen zijn niet zaligmakend. Captain Critic is zeker geen tegenstander van het concept ‘gezonde voeding’, dat niet, maar het concept ‘lekkere voeding’ spreekt hem toch net iets meer aan. Het ene hoeft het andere vanzelfsprekend niet uit te sluiten, even testen dus hoe het daar bij Fithap mee gesteld is.


De kaart is eerder beperkt maar dat hoeft geen probleem te zijn. Je kan naast verschillende sapjes - die hier uiteraard ‘juices’ genoemd worden; het Nederlandstalig alternatief schijnt oneindig minder hip te klinken - kiezen tussen een tiental warme wraps of salades. De wrap met de naam Italian Stallion, gevuld met mager rundvlees, tomatensaus, parmezan en babyspinazie, trekt de aandacht van de kapitein. Bovendien vernoemd naar Sylvester Stallone, de man met de scheefste muil in de geschiedenis van Hollywood. Probeer die scheve muil maar van je netvlies te krijgen terwijl je een Italian Stallion-wrap naar binnen probeert te werken.


Maar hoe zit het met de smaak? Niet bijster goed eigenlijk. Het rundvlees en de tomatensaus met groenten kunnen niet slecht genoemd worden, maar daarmee is het beste dan ook gezegd. Wat vooral opvalt is de overweldigende fletsheid van de smaken. Waar is de kruiding gebleven? Of maakt dat geen deel uit van een gezond dieet? Op de menukaart wordt er nochtans vol trots opgeschept over de huisgemaakte dressings met “geheime specerijen”. Blijkbaar zijn die specerijen zo geheim dat we ze zelfs niet mogen proeven. Daarnaast zit er ook volkorenpasta in de wrap, wat gewoon een slecht idee is. Pasta bij een slaatje, ok, maar in een wrap? Nee bedankt. Op de presentatie van de wrap kan je Fithap moeilijk afrekenen. Veel meer dan die in een zilverpapiertje rollen kan je er misschien niet mee doen. In een pittazaak doen ze dat met hun dürüms ook, maar daar betaal je maar de helft van wat je hier betaalt. En je krijgt er tenminste wat smaak voor terug ook.


Fithap is er niet in geslaagd gezonde voeding lekker te maken. Misschien zouden ze beter op hun menukaart zetten dat ze “gezond flets willen maken”. Maar ja, dat schrikt potentiële klanten misschien wel af. Captain Critic is geen reclamespecialist.
 


Reacties

  1. Ik vind het heerlijk daar! Je kan ook avocado wrap krijgen en de sausjes zijn lekler gekruid. Wat een belachelijk artikel dit! Ga maar een lekker vettige pitta eten met mayonaise

    BeantwoordenVerwijderen
  2. De gustibus et coloribus ... Alhoewel, over het gebrek aan gustibus bij Fithap wél disputandum est. Discussie gesloten. En bedankt voor de tip, de kapitein heeft inderdaad wel nog 's zin in een lekker vettige pita met mayonaise. Heerlijk! Laat de smaakloze wraps van Fithap maar aan anderen.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor