Deboeveries


Captain Critic recenseert restaurants in het Gentse. U heeft zich misschien al afgevraagd waar de kapitein de grens trekt wanneer hij het heeft over ‘het Gentse’. Wel, we doen niet moeilijk: enkel die gemeentes die echt grenzen aan Gent komen in aanmerking. Ter illustratie: Lochristi wel, Lokeren dan weer niet. Of het een groot verlies is dat Captain Critic zich niet in Lokeren laat zien, is nog maar de vraag. Hebben ze daar eigenlijk restaurants? Het is zelfs twijfelachtig of er in Lokeren al met mes en vork gegeten wordt. Maar goed, nu weet u waarom deze keer ook restaurant Deboeveries in het aan Gent grenzende Sint-Martens-Latem Captain Critic over de vloer krijgt.


Deboeveries heeft een fraai groot terras aan de tuinzijde waar je op een warme zomeravond even zou vergeten dat de net iets minder fraaie Kortrijksesteenweg vlakbij ligt. Het maandmenu met bijpassende wijnen lijkt ideaal te zijn voor een eerste kennismaking. Bij het aperitief worden enkele eenvoudige maar lekkere hapjes geserveerd: tartaar van zalm, een aspergesoepje, platte kaas met komkommer en een fantasietje met Spaanse lomo-ham.


Het voorgerecht is eveneens eenvoudig, maar met Hollandse maatjes moet je ook niet té gek doen, een maatje is een maatje. Het slaatje van groene boontjes, appel en rode ui past goed en de bieslookdressing is verfrissend.


Het soepje van jonge spinazie met roodbaars dat volgt is heel smakelijk. De vis is mooi gegaard hoewel het jammer is dat het vel van de roodbaars niet krokant gebakken en dus niet echt eetbaar is. Dat vel blijft dus eenzaam achter in het voor de rest lege soepbord van de kapitein. Het hoofdgerecht - lamsheupje met ratatouille en aardappelbeignets - is geen volledige voltreffer. Het lamsvlees is sappig maar mocht gerust wat meer rosé geweest zijn, terwijl de aardappelbeignets wat bloemig smaken. Van ratatouille is Captain Critic nooit een fan geweest, maar deze is eigenlijk best wel lekker.


Het dessert tenslotte is een fris taartje met kers, framboos en mojitocrème. Tussen de zoetigheden bij de koffie speelt vooral de heerlijke crème brûlée een glansrol.


Deboeveries biedt niet de meest verfijnde keuken maar wel lekkere, eerlijke gerechten in een mooi kader. De bediening is absoluut uitstekend en de porties zijn van die grootte dat u dit restaurant in geen lichtjaren met honger zal verlaten. Of het moest zijn dat u een beer bent. De kapitein kent u uiteraard niet persoonlijk.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor