Granduca


Op een hete zomeravond komt Captain Critic terecht op het terras van Italiaans restaurant Granduca in Destelbergen. Het terras is volledig gevuld, binnen lijkt er niemand te zitten. Het is dan ook een extreem warme dag geweest. Zo warm dat de kapitein zelfs genoodzaakt is een korte broek aan te trekken. Een korte broek in combinatie met een restaurantbezoek is geen match made in heaven, maar soms kan je écht niet anders.


Op de kaart vind je Italiaanse klassiekers terug, maar wat vooral opvalt is de afwezigheid van pizza’s. Iets wat sommigen misschien zullen ervaren als een mankement, maar waar Captain Critic gerust mee kan leven. Niet dat de kapitein geen fan zou zijn van pizza, integendeel. De pizza is hoogstwaarschijnlijk de mooiste uitvinding die la bella Italia ooit heeft voortgebracht. Akkoord, op het vlak van mooie Italiaanse uitvindingen is de concurrentie misschien niet torenhoog (de maffia, de Fiat en het fascisme kunnen bezwaarlijk mooie uitvindingen genoemd worden - welke van deze drie zou eigenlijk de ergste zijn?) maar dat doet niets af aan de pracht en praal van een perfecte pizza.


Bij Granduca dus geen pizza’s, maar de Italiaanse keuken is zoveel meer. Zo kiest de kapitein bv. voor een scaloppina milanese, wat eigenlijk niet veel meer betekent dan een gepaneerd kalfslapje. Met een op het eerste zicht simpele bereiding als deze kan er toch behoorlijk wat foutlopen. Hier is van dit laatste echter geen sprake: de kalfslapjes (omwille van de portie kan hier beter gesproken worden van ‘kalfslappen’) zijn goed gebakken en mooi krokant. De spaghetti met tomatensaus is perfect al dente en het complementaire slaatje is gepimpt met wat fijngesneden rauwe venkel, wat voor een aangenaam extraatje zorgt.


Een lekker, authentiek Italiaans gerecht in combinatie met de vlotte, vriendelijke bediening en de grote porties zorgen voor een degelijke quotering. De afwezigheid van pizza’s hoeft niemand er van te weerhouden Granduca een bezoek te brengen.Reacties

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor