Paul's Boutique Gent Station


Hamburgertent Paul’s Boutique nabij het Sint-Pietersstation bekleedt tegenwoordig geregeld de eerste plek in Tripadvisor’s rangschikking van Gentse restaurants. Zo laat deze hamburgertent onder meer sterrenzaken als Publiek en Vrijmoed vrolijk achter zich. Toegegeven, het is appels en peren vergelijken (zijn er eigenlijk mensen die dat echt doen, appels en peren vergelijken?) maar de nieuwsgierigheid van Captain Critic is niettemin geprikkeld.


Paul’s Boutique heeft wat de kapitein betreft al een streepje voor, gezien de zaak vernoemd is naar het tweede album van de fantastische Beastie Boys: Paul’s Boutique dus. Iets waar de eigenaars ook geen geheim van maken; op de achtergrond van hun website prijkt de hoes van deze schitterende plaat (kopen die handel!). Het spreekt enkel in het voordeel van de uitbaters van Paul’s Boutique dat ze hun zaak vernoemd hebben naar het tweede album van de Beastie Boys, en niet naar het tweede album van Dana Winner (Regen van geluk) of het tweede album van Jo Vally (Jo Vally zingt Vlaamse klassiekers), die trouwens allebei dateren van het jaar 1996. Wat een afgrijselijk teringjaar moet dat geweest zijn. Enfin, waar hadden we het weer over? Tetten! Nee, hamburgers. Juist ja.


Weinigen die in deze zaak hun zin niet zullen vinden tussen het uitgebreide aanbod beef-, veggie-, kip- en visburgers, die luisteren naar welluidende namen als ‘Sex Pistol’, ‘Hot Marley’, ‘Godfather’ en ‘Gierstmaanzaad’ (OK, bij die laatste was de inspiratie misschien op). Voor die merkwaardige types die in een hamburgerzaak onder geen beding een hamburger naar binnen willen werken, zijn er ook enkele ciabatta’s voorzien. Captain Critic kiest echter voor een echte burger: de ‘Paris Texas’. Een smakelijk warm broodje - krokant vanbuiten, zacht vanbinnen - met een heerlijk stuk rundvlees, daarop een schelletje gesmolten kaas, een sausje dat ietwat doet denken aan de enige echte Giant-saus (zonder twijfel een pluspunt) en 100% verse sla, tomaat en rode ui. Is dit de beste burger die de kapitein tot op heden in Gent gegeten heeft? Een uiterst zwaarwichtige bewering, maar het zou wel eens goed mogelijk kunnen zijn. De verse frietjes en mayonaise zijn trouwens ook heerlijk. Weinig frituren die het even goed zouden doen.


Geloof dus inderdaad al het goede wat je van Paul’s Boutique al gehoord hebt. De vriendelijke service en de lage prijzen maken het dan nog eens helemaal af. Om het met de Beastie Boys te zeggen: check-ch-check-check-check-ch-check it out!
Reacties

  1. Marc cd en Nathalie21 november 2015 om 15:53

    Ben nog niet in het restaurant geweest maar heb wel eens op een rommelmarkt hun mobiele kraam uitgetest ( allé hun hamburgers dus ) : onze reactie was toen ook : beter dan dit hebben we ze nog niet geeten maar ja zoveel burgers eten we dan eigenlijk ook niet..desalnietemin ; we vonden ze heerlijk. Leuk artikel trouwens Captain Critic....als er kan gelachen worden tijdens de info door mag u ons altijd wakker maken al was dat niet echt nodig want het artikel hield ons wel wakker.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Aahhh, de food truck van Paul's Boutique. Die is Captain Critic zelve ook al eens tegengekomen. Eveneens op een rommelmarkt trouwens. Wie weet was het wel dezelfde? Nu ja, aangezien de ware identiteit van de kapitein een goed bewaard geheim is, zou u het toch niet gemerkt hebben. Maar een bezoek aan het restaurant zelf blijft sowieso een aanrader. En o ja, vergeet die plaat van de Beastie Boys niet aan te schaffen. Captain Critic out.

    BeantwoordenVerwijderen

Een reactie posten

Populaire posts van deze blog

Pita Pantera

Keyaki

Konak

Commotie

Pastoor